GRATIS VERZENDING BIJ MINIMALE BESTEDING VAN €59,-

BEZOEK JOUW FAVORIETE DAVINES SALON VOOR EEN AFTER SUMMER TREATMENT

Ons thuis

Davines Village

Davines Village is het nieuwe Davines hoofdkwartier net buiten Parma.

Geniet van de Virtuele Tour!

Het architectuurproject werd getekend door Matteo Thun en Luca Colombo van MTLC. Het getuigt van onze bedrijfswaarden: schoonheid, duurzaamheid en welzijn.

Op een oppervlakte van 77.000 vierkante meter beslaat het gebouwencomplex ongeveer 11.000 vierkante meter en omvat het ruimten voor kantoren, opleiding, het laboratorium voor Onderzoek en Ontwikkeling, de productie-eenheid en het magazijn.

De structuur van de Village is ontwikkeld vanuit het concept "thuis" en herinterpreteert de archetypes van traditionele Italiaanse huizen op een eigentijdse manier, waarbij de nadruk wordt gelegd op onze familiale wortels. Het kloppend hart van het bedrijfsleven is een grote glazen structuur in het centrum van het complex: een lichtgevende "serre" die zich onderscheidt door een moderne en lichte architectuur. Dit is een co-working ruimte, de thuisbasis van de bedrijfsbistro en het restaurant.

 
 

De ziel van Davines wordt uitgedrukt door haar diepgaande waardecomponent. Het deugdzame architecturale project dat tot stand is gekomen, is haar embleem; het richt zich op het welzijn van degenen die er werken en wil een plaats vertegenwoordigen waar ethiek en esthetiek in harmonieus evenwicht naast elkaar bestaan.

Davide Bollati, President
Design
Transparantie

Het complex is ontworpen met het oog op een maximale architectonische transparantie en biedt vanuit elke werkruimte uitzicht op groene ruimten.

Participatie

De stilistische definitie van de interieurs, van de hand van binnenhuisarchitecte Monica Signani, is voortgekomen uit de wens om de waarden van deelname en delente combineren met esthetische opwaardering.

Community

De gastvrije en gepersonaliseerde ruimten, ver van een traditioneel "corporate" imago, verwijzen naar leefruimten, waar formele en esthetische keuzes worden verzoend met functionele behoeften.

Scientific Garden
Tuin

Naast de gebouwen van Davines Village is er ook de Scientific Garden een openlucht laboratorium met een oppervlakte van 3000 m² en een diameter van ongeveer 60 meter.

Binnen de tuin zijn er vier gebieden, gewijd aan verschillende botanische categorieën: de Tuin van Aromas, de Medische Tuin, de Tuin van Kleurenen de Tuin van Parfum.

De groene gebieden van Davines Village zijn ontworpen door del Buono Gazerwitzlandschapsarchitectuur.

Groene kas

Er is ook plaats voor een groene kas, ontworpen en gebouwd in Engeland om soorten te kweken die ongeschikt zijn voor het Emiliaanse klimaat, maar functioneel zijn voor laboratoriumonderzoek.

Zo is er in het midden van de groene kas een citroenkas, voor de citrusvruchten die typisch zijn voor het Middellandse-Zeegebied.

In de twee laterale zones vinden de planten van de vochtige tropische zoneshun plaats, zoals de bananenboom, of de karakteristieke cactussen van de droge tropische zones.

Arboretum

De scientific garden is omgeven door een Arboretum, een selectie van planten uit de hele wereld die onze internationale gemeenschap vertegenwoordigen, zodat de culturele rijkdom en diversiteit van Davines symbolisch in het dorp kan worden weergegeven.

Davines creëerde een botanische tuin om haar onderzoekers te inspireren in het ontwikkelen van nieuwe effectieve en duurzame formules.

De planten werden geselecteerd in samenwerking met de Universiteit van Florence, op basis van de wetenschappelijke eigenschappen die nuttig zijn voor de studies van de afdeling Onderzoek en Ontwikkeling.

Een plaats van "versneld onderzoek" voor het lichaam en de geest: een ruimte die altijd toegankelijk is om te genieten van de heilzame effecten van het contact met het groen.

 
 

De scientific garden is ook een plaats van innerlijk onderzoek, die de mogelijkheid biedt tot diep contact met de natuur en een gevoel van welzijn.

Sustainability
Groene Kilometer

De eigenaars van de velden langs de 11 km lange snelweg A1, in de streek van Parma, hebben zich ertoe verbonden een barrière van bomen aan te planten, die de schadelijke uitstoot van auto's op natuurlijke wijze moet tegengaan.

Davines, een van de initiatiefnemers van het project, heeft de beplanting op zijn eigen terrein reeds voltooid. Deze groene gordel zal worden voltooid met de bijdrage van naburige bedrijven.

Dit initiatief is erop gericht om de vervuiling die wordt veroorzaakt door de nabijgelegen snelweg een halt toe te roepen en het is gebaseerd op de studies van professor Stefano Mancuso, directeur van het Internationaal Laboratorium voor Plantenneurobiologie van de Universiteit van Florence.

Wegwerpplastic vrij

In het Davines Village gebruiken we geen wegwerpplastic. Plastic glazen, bestek en waterflessen zijn vervangen door glas, porselein, staal. Davines heeft haar medewerkers voorzien van waterflessen om te profiteren van het gefilterde kraanwater.

Daarnaast streeft Davines ernaar om alle andere indirecte bronnen van eenmalige plastic generatie te elimineren: de "automaten" zijn vervangen door verse snacks zonder verpakking. Er wordt ook geen gebruik gemaakt van pods voor thee, koffie of andere dranken.

Groene Energie

100% van de elektriciteit die gebruikt wordt in de productielocatie van Davines Village is afkomstig van hernieuwbare bronnen.

We zijn afgestapt van het gebruik van fossiel gas, vervangen door bio-methaan en aardwarmte.

Davines werkt er ook aan om ervoor te zorgen dat de andere kantoren van de Groep over de hele wereld hetzelfde beleid volgen

Op dit moment is 71,4% van de elektriciteit die in buitenlandse kantoren wordt gebruikt, afkomstig van hernieuwbare bronnen.

Onze commitment

Het hoofdkwartier is gewijd aan duurzaamheid, afvalvermindering, optimalisering van natuurlijke hulpbronnen en besparing van niet-hernieuwbare hulpbronnen.

Onze inspanning komt ook tot uiting in de integratie van communicatie- en controlesystemen om het energieverbruik en het gebruik van kunstlicht tot een minimum te beperken.

Bovendien wordt in de energiebehoeften van de kantoren voorzien door 100% gecertificeerde hernieuwbare bronnen, zoals zonnecelpanelen, een thermisch zonnesysteem en een geothermisch systeem

Ook in het dagelijks leven wordt gestreefd naar duurzaamheid: het organisch afval van het restaurant wordt hergebruikt voor de tuin met behulp van een dehydrator. In de catering wordt alleen herbruikbaar materiaal gebruikt en op de parkeerplaatsen zijn oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!